profiel

profiel

Van stoel tot stad
Architectenbureau Atelier Noord-Zuid ontwerpt plekken. Ze werkt aan grote en kleine projecten, van stoel tot stad, van herbestemming tot gebiedsontwikkeling. Met aandacht voor de context realiseert het ontwerpvisies die raken, verbinden en uitdagen.

Al tijdens hun studie hadden Thomas Bergstra en Manon Van der Linden hun eerste opdracht: de ingrijpende verbouwing van een boerderij tot een woning. Diverse verbouwingsprojecten volgden onder de naam van Atelier Noord-Zuid. Tussen 2015 en 2020 maakte het Atelier voor het regionale transformatieproject IBA Parkstad visies, publicaties, events en tentoonstellingen die een impuls geven aan ruimte, economie en samenleving. Vanaf 2018 heeft hergebruik van materialen haar aandacht met werkzaamheden voor het Europese GTB Lab.

Atelier
Een plek waar iets nieuws gemaakt wordt. Waar ruimte is voor toeval, verrassing en experiment. Waar het eindresultaat niet vooraf vastgeklonken is en kunst niet is weg te denken. Bouwkunst.

Noord-Zuid
In zijn Friese en Limburgse wortels ligt de kracht van Atelier Noord-Zuid, daar waar Noord en Zuid in elkaar overgaan. Deze plek biedt zicht vanaf verschillende kanten en brengt onderbelichte potenties naar boven. Tegelijk is Noord-Zuid een verbindend perspectief.

Atelier informatie